четверг, 10 апреля 2014 г.

Модуль 2. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені проаналізувати переваги використання методу проектів у навчальному процесі.
Метод проектів - це один з сучасних методів навчання , одночасно - це форма організації навчального процесу, яка  може стати альтернативою класно-урочному навчанню.
Метод проектів предбачає те, що мені як викладачу потрбно не стільки викладати, скільки створити умови для прояву в учнів інтересу до пізнавальної діяльності, самоосвіти й застосуванню отриманих знань на практиці.
Якщо я в ліцеї учням ставитиму запитання, які цікаві їм у реальному житті поза ліцеєм, то зростає вірогідність того, що учні звертатимуть більше уваги на те, що вони вивчають у ліцеї, і вони докладатимуть більше зусиль для самостійного знаходження відповідей на такі запитання.
Оскільки працюючи над проектами учні залучені до вирішення проблемних ситуацій та інших змістових завдань, будують зв’язки зі світом поза ліцеєм та звертаються до питань реального життя, в них формуватимуться не тільки навички самостійної дослідницької діяльності, а й уміння планувати власну діяльність, ефективно спілкуватися, вирішувати проблеми, приймати виважені аргументовані рішення та демонструвати свої знання і вміння цільовій аудиторії, що і є навичками 21 століття.

Комментариев нет:

Отправить комментарий